Svájci Hozzájárulás

A Forrás Lelki Segítők Egyesülete felavatta új konyháját 2013. szeptember 6-án a Forrás Közösségi Klubban. A beruházás a „Közösségben-közös térben” pályázat svájci hozzájárulás támogatásával valósult meg. Az új konyhabútor, tűzhely és mosogatógép mellett az egyesületnek arra is lehetősége volt, hogy a pályázaton elnyert pénzből a gyerekek számára több társasjátékot is vásároljon.

A konyhaavató ünnepségen Berényi András, az egyesület elnöke elmondta, hogy a felújítás nem mehetett volna végbe a munkatársak, önkéntesek és a katolikus egyház segítsége nélkül. Az új konyha a Forrás Közösségi Klub által működtetett klubok résztvevői számára áll nyitva. A terített asztalnak közösségteremtő ereje van, lehetőséget ad arra, hogy az emberek jobban megismerjék egymást – tette hozzá.

A konyhára, az eszközökre és a szolgáló közösségre Fodor András püspöki helynök kért áldást, majd megszentelte a helyiséget.

A pályázatban meghatározott cél:

Közösségi tér biztosítása, az érdeklődés felkeltése az egészséges, szermentes, mérsékletes életvezetés kialakításához és megtartásához. Ezen céljaink eléréséhez közös főzéseket, sütéseket, társasjátékokat, egyéb közösségi játékos tevékenységeket és a zenét használjuk fel, mely tevékenységek tapasztalataink szerint kedveltek a célcsoport körében, kihasználva a közösség megtartó és személyiségformáló erejét.

A pályázatban meghatározott célokat sikeresen elértük. A közösségi tér kialakításával egy 4-6 főből álló klubtag alakkult ki akik az esti programokon rendszeresen részt vesznek illetve a szerdai délutáni a gitárklub is rendszeres tagokkal rendelkezik. Péntek délután a játékklub 6-8 fő résztvevővel stabilan működik. A fiatalok ha tehetik részt vesznek az egyéb az egyesület által szervezett programokon is. A főzőklub egyre nagyobb népszerűségnek örvend a fiatalok körében is.

Alkategóriák