Megnyílt a Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátása

2016.04.01. A mai nappal megnyílt a Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátása az Angyalföld tér 11. szám alatt.

A Forrás Mentálhigiénés Központ Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátása Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási területén élő, azon 18 év feletti kompenzált pszichiátriai betegek részére biztosít, akik önként igénylik ezt, az ellátással együttműködést vállalnak.

Mindazokat fogadjuk:

-          akiket pszichiátriai betegségük miatt – korábban – fekvőbeteg – gyógyintézetben kezeltek, illetve rehabilitációs intézményben dolgoztak.

-          akik az életviteli készségek fejlesztéséhez kérnek segítséget

-          akik küzdenek az izoláció ellen,

-          akik vissza szeretnének térni a munkaerőpiacra

-          hozzátartozók, érintettek.

A pszichiátriai betegségben szenvedőkre jellemző, hogy az előítéletek, a munkaképesség csökkenés, konfliktuskezelési képesség hiánya miatt a társadalom peremére sodródtak. Szociális készségeik csökkenésével nem képesek állandó jelleggel ügyeik vitelére, tünetek okozta kommunikációs zavar, téves érzékelések miatt kapcsolataik beszűkültek vagy egyáltalán nincsenek. Így folyamatos életfenntartási, szociális krízisnek megélt kudarcok között telnek napjaik, ami miatt állapotrosszabbodás, lakhatási, egzisztenciális bizonytalanságban élnek. A társas kapcsolatokban szerzett negatív tapasztalatok miatt gyakran magányosak, társtalanok, nincs örömforrás.  Az intézményünk célja a közösségi integráció elérése és fenntartása. Célunk, hogy munkánknak köszönhetően javuljon a segítségért hozzánk fordulók életminősége és csökkenjen az a távolságtartás, ami a betegségükből és a betegség miatti előítéletből fakad.

Nyitva tartás:

Hétfő - Csütörtök: 13:00-19:00