Közösségi szolgálat középiskolásoknak

Közösségi Szolgálat középiskolásoknak

A Debrecenben 25 éve tevékenykedő Forrás Lelki Segítők Egyesülete önkéntes fogadószervezetként a 2016/17 – es tanév során is lehetőséget kíván biztosítani a középiskolák számára, hogy diákjaik a kötelezően előírt 50 órásközösségi szolgálatot szervezett keretek között teljesíthessék.

Félévente 12 fő fogadását tudjuk megoldani, heti rendszerességgel, alkalmanként 3 órában.

Az alkalmak illeszkednek a Forrás Közösségi Klub heti rendszerességgel tartott klub-foglalkozásai sorába, így a tevékenység mind a diákok, mind a munkatársak számára kiszámítható. Az indításkor két alkalmat az ismerkedésre, a közösségi szolgálat definiálására, kommunikációs játékokra, a segítő kapcsolat, ill. a szociális ellátórendszer által nyújtott szolgáltatások megismerésére fordítunk. Menet közben egy alkalmat a Patch Adams című film közös megtekintésével és megbeszélésével töltünk, különös hangsúlyt adva a közösségi típusú ellátások megismerésének és megértésének. A találkozások fennmaradó alkalmain a diákok bekapcsolódnak a munka-rehabilitációs munkakörben egyesületünknél dolgozó munkatársaink kézműves tevékenységébe, ill. a szermentes szórakozóhely programunkba.

Az együtt töltött idő alatt a diákok a tapasztalati úton való tanulás élményét vihetik magukkal. Nem csak a tréningjellegű foglalkozásokon, hanem a kézműves tevékenység alatt folytatott beszélgetések során is lehetőségük nyílik egymás és saját maguk mélyebb megismerésére, hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő emberekkel való találkozásra, kapcsolatteremtésre. Az új ismeretek szerzésén túl meghatározó élmény az eddigi visszajelzések alapján az, hogy elfogadóbbá, nyitottabbá, megértőbbé váltak a mássággal, a sérült emberekkel kapcsolatban.

Forrás Lelki Segítők Egyesülete - Közösségi Klub
Debrecen, Angyalföld tér 11.
Tel: 06-52-428-004
Berényiné dr. Felszeghy Márta 06-20-627 7650

KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

A Debrecenben 25 éve tevékenykedő Forrás Lelki Segítők Egyesülete önkéntes fogadószervezetként a 2016/ 2017 – es tanév során is lehetőséget kíván biztosítani a középiskolák számára, hogy diákjaik a kötelezően előírt 50 órásközösségi szolgálatot szervezett keretek között teljesíthessék.

Félévente 16 fő fogadását tudjuk megoldani, heti rendszerességgel, alkalmanként 3 órában. Egyesületünk szociális területen működik, humán szolgáltatásokat nyújt, ezért fontosnak tartjuk, hogy a diákok felkészülten tudjanak a tevékenységünkhöz kapcsolódni. Ennek érdekében a két félév során egy-egy 30 órás, önkéntes képzéssel egybekötött gyakorlat centrikus tevékenységet ajánlunk fel az iskoláknak, ill. a diákoknak.
A csoportba bekerülés jelentkezési sorrendben történik, a közös munkát személyes megbeszélés, ill. motiváció felmérés előzi meg.  A 30 órás blokk teljesítését követően a további 20 óra letöltésére is lehetőséget biztosítunk, szeretettel várjuk önkéntesnek mindazokat, akik kedvet kaptak az általunk nyújtott szolgáltatásokba bekapcsolódni.

A 2014 / 2015-ös tanév második félévében a projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósult meg.

Forrás Lelki Segítők Egyesülete - Közösségi Klub
Debrecen, Angyalföld tér 11.
Tel: 06-52-428-004
Berényiné dr. Felszeghy Márta 06-20-627 7650

Csoporttalálkozások: szerdai napokon 15.00 –  18.00

Február  25.
                                        Március  04.,11.,18.,25.
                                        Április  01.,08.,15.,22.,29.

Csoportvezetők: Berényiné dr. Felszeghy Márta
                           Vetési Ildikó

Az idei Közösségi szolgálattal kapcsolatos visszajelzések az iskolák nevére kattintva olvashatóak: Debreceni Ady Endre Gimnázium,  Szent József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.