Az egyesület bemutatása

Az egyesület indulása

• 1989 tavaszán 12-en ültünk le arról beszélgetni, hogy milyen problémákat látunk munkánk során - ki az iskolában, ki az óvodában, ki az egészségügy és szociális ellátás területén. Mindannyian azt tapasztaltuk, hogy a CSALÁD egészére egyik ellátási területen sem összpontosítanak. Felkértük az akkor Magyarországra érkezett Teleki Béla pasztorálpszichológust, hogy a lelkes kis csapatot készítse fel a tervünk megvalósítására. Hetente ültük körül a gyertyát és beszélgettük át a különböző segítői munkával kapcsolatos témákat. Ez volt a felkészülés, az erőgyűjtés időszaka. Olyan ellátási formákon gondolkoztunk, hogy a lelki és egzisztenciális krízisben lévő emberek, családok  problémái ne mélyüljenek el annyira, hogy az egészségügy stigmatizáló hatása érvényesüljön. Minél könnyebben elérhető szolgáltatásokat szerettünk volna kialakítani ahol nincs szükség személyigazolványra, társadalombiztosítási kártyára, és így biztosítható a kliensek számára az anonimitás és a titoktartás. Természetesen indokolt esetben felvesszük a kapcsolatot a megfelelő szakintézménnyel és szakemberrel.
  • 1990 júniusában alakult meg a Forrás Lelki Segítők Egyesülete,  így lehetőség nyílt az álmaink megvalósítására. Az első pályázati támogatásokból az egyesületi tagok képzését támogattuk és a szolgáltatásaink beindításához szükséges alapvető eszközöket szereztük be.